زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت

خانه    بلاگ      زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت
زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت

ریشه ­ی استفاده از زبان به معنای یک قرار داد اجتماعی در طول تاریخ زندگی بشر، همواره به سبب نیاز انسان به برقراری ارتباط با دیگران بوده است و این ارتباط گیری در یک دامنه­ای وسیع شامل هم نوعان، اشیا، و یا حتی ارواح نیز مشاهده ­شده است. به طور مثال در زمان نئولیک­ها در عصر حجر، برای ارتباط با ارواح از نقاشی­هایی، به عنوان طلسم استفاده می­شده است. که به دلایل مختلف، درغارها و یا روی بدن انسان و حتی استخوان­ها طراحی می­شدند.

و نمونه­ی امروزی تر این نیاز بشر در عصر حاضر، طراحی زبان­های نمادین و عددی برای تفهیم مسائل به کامپیوتر و هوش مصنوعی است. پس زبان به طور کلی ابزاری بوده است، که برای ایجاد ارتباط وضع شده است، در طراحی وب سایت نیز برای ارتباط میان کاربران، از این ابزار بهره برداری شده است.

در ادامه مطلب به تعریف زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت، انواع زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت، بهترین زبان برنامه نویسی و چگونگی تشخیص زبان نویسی وب سایت ها پرداخته ایم.

زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت چیست ؟

بنا بر مقدمه­ای که بیان شد می توان در پاسخ به این سوال بیان کرد که: زبان برنامه نویسی وب سایت مجموعه ابزار­هایی هستند که برای استفاده در طراحی سایت مورد استفاده قرار می­گیرند. و طراحان وب سایت با استفاده از آن­ها نوعی ارتباط با مخاطبان سایت، و یا سرور سایت ایجاد می نمایند.

انواع زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت کدام ­اند؟

بنا بر آنچه که بیان شد می­توان گفت زبان­های برنامه نویسی برای طراحی سایت به طور کلی به دو دسته تقسیم می­شوند :

Front end یا بخش سمت کاربر:

مجموعه زبان­هایی هستند که برای طراحی ساختار اصلی و قسمت ­های ظاهری سایت طراحی شده­اند. که ازجمله این زبان­ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • Html مخفف HyperText Markup Language است. که همانطور از عنوان آن بر می­آید؛ یک زبان نشان گذاری، برای طراحی ساختار ظاهری برنامه نویسی یک وب سایت می­باشد. این زبان ابزاری است مناسب، که با استفاده از علامت گذاری، و محتواهای دارای برچسب،  به نشان دادن پاراگراف ها،  تغییر اندازه قلم یا متن و جداول و عناصر طرح می­پردازد.
  • CSS مخفف Cascade Style Sheeting است. این زبان نیز همچون Html زبان نشان گذاری است. و با نزم افزار Html دارای تعامل هستند. Css زبانی است که به توسعه دهندگان، امکان کنترل و تعریف نحوه نمایش نهایی وب سایت برای بازدید کنندگان را می­دهد؛ و در نسبت با زبان پیشین Html به شما اطمینان بیشتری در باب یک ظاهر سازگار می دهد. علاوه براینکه CSS قادر بر انجام اعمالی است که برای مقیاس بندی محتوا در لپ تاپ و تلفن همراه، کارآمدی بیشتری  نسبت به Html دارد.

همچنین زبان­ های دیگری نیز در بخش  Front end  وجود دارد که می توانید با جستجوی آن­ها اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

Back end یا بخش سمت سرور:

دومین نوع از زبان­های مورد استفاده در برنامه نویسی طراحی سایت به شمار می­آید . که خود شامل مجموعه­ای از زبان­ها می­باشد که عملیات محاسبات و پردازش­ را بر روی داده­های سایت انجام می­دهند. به طور مثال محل نگهداری فایل و اطلاعات کاربران را مشخص می­کنند. و یا بانک­های اطلاعاتی سایت را مورد پردازش قرار می­دهند.

در باب این مجموعه می توان به تعداد زیادی از این زبان­ها اشاره نمود. از جمله:

  • زبانPhp زبانی در طراحی برنامه نویسی سایت است که برای مدیریت وب سایت های پرحجم داده به کار می­رود. این زبان یک زبان متن باز است که به سبب قابلیت جاسازی که در زبان Html دارد برای استفاده در مرورگر بسیار مفید به شمار می­آید.
  • زبان دیگر Python از جمله ویژگی­های این زبان برنامه نویسی، این است که برای طراح قابلیت استفاده از کلمات را به جای نماد ها فراهم ساخته است. و به دلیل همین ویژگی، در میان کاربران خود با عناوینی چون سهولت در استفاده، خوانا بودن شناحته می­شود.

این زبان قابلیت آن را دارد تا چارچوبی مناسب برای ساخت بقیه وب سایت­ها ایجاد نماید و در کنار این ویژگی همچنین، از الگوی های متعددی پشتیبانی نموده؛ و حافظه را به طور خودکار مدیریت می کند.

از زبان های دیگر بخش سمت سرور میتوان بهRuby  , JavaScript که هم در سمت سرور و هم در سمت کاربر مورد استفاده می­باشد نام برد.

بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت  کدام است؟

شاید هم اکنون این پرسش برای شما ایجاد شده باشد، که بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت کدام است؟ در پاسخ به این سوال در ابتدا به تعریف ارائه شده از زبان­های برنامه نویسی طراحی سایت باز می­گردیم. همانطور که  در ابتدا گفتیم: زبان برنامه نویسی وب سایت یک ابزار طراحی وب سایت است. لذا انتخاب بهترین ابزار، وابسته به انتخاب طراح نرم افزار می­باشد .

لیکن به طور معمول، انتخاب ابزار وابسته به اموری چون، هدف، نوع نیاز، و همچنین دسترسی­های فرد استفاده کننده از ابزار است . و گاهی نیز استفاده از چندین ابزار مختلف، بهترین گزینه برای فرد استفاده کننده می­باشد.

با این حال برخی از معیار­های کلی نیز برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت وجود دارد. از جمله:

  • سهولت در کاربری
  • سرعت اجرا
  • امنیت
  • کارایی
  • بازار کار
  • سرعت توسعه
  • نحوه پشتیبانی
  • و بهینه بودن در موتور جستجوهای مختلف

در نتیجه برای انتخاب بهترین نرم افزار لازم است که به مقایسه نرم افزار­های مختلف بپردازید. و از میان نرم افزارهای فراوان موجود در این حوزه، بهترین گزینه را انتخاب کنید .

همچنین می توانید برای سهولت در انتخاب، به وب سایت­های معرفی کننده این زبان­ها، و یا سایت­هایی که به  مقایسه  این نرم افزارها پرداخته­اند؛ مراجعه کنید . که در برخی از این سایت­ها نیز بر اساس معیارهایی چون استفاده بیشتر نرم افزار توسط کاربران، نوع استفاده از نرم افزار، محبوبیت بیشتر، یا حتی ملاک­های ارائه شده در فوق به ارائه لیست­هایی از بهترین زبان­های برنامه نویسی پرداخته ­اند. که در اینجا ما نیز در این نوشتار  به برخی ازپرتکرارترین نرم افزار­های ارائه شده در این لیست­ها  چون Php Ruby , JavaScript و Python اشاره کردیم.

چگونگی تشخیص زبان برنامه نویسی وب سایت

ممکن است شما به دلایل مختلفی مایل باشید در مورد زبان های مورد استفاده در وب سایت های مختلف اطلاعات کسب کنید. به دلایلی که از کنجکاوی­های ساده، یا نیاز شما برای مقایسه­های وب سایت­های مختلف گرفته، و حتی تا نفوذ به یک وب سایت را نیز می تواند شامل شود. در هر حال برای دستیابی شما به این هدف،  افزونه­های متعددی طراحی شده است، که به شما می توانند در این زمینه کمک نمایند. ازجمله:

افزونه رایگان موجود در وبسایت WhatRuns است. که قابلیت نصب بر مرورگر­های Chrome  و Firefox داشته. و به شما مجموعه ای از ابزارهای توسعه وب، تا ابزارهای آماری و حتی پلاگین های نصب شده بر روی WordPress را نمایش می دهد.

افزونهBuiltWith   علاوه بر ارائه اطلاعات وب سایت مورد نظر شما، همچنین با ارائه داده­های استخراج شده از تحلیل چندین هزار وب سایت به شما کمک خواهد کرد؛ تا بهترین سیستم محتوایی را برای سایت خود انتخاب نمایید.

افزونه Wappalyzer یک افزونه متن مورد استفاده در مرورگرهای Chorme و FireFox است. که می تواند به شما در تشخیص زبان برنامه نویسی وب سایت و همچنین تکنولوژی­های به کار رفته در آن کمک نماید.

علاوه بر این افزونه­ها همچنین، موارد دیگری چون وب سایت Hunter، وب سایت W3Techs و وب سایت Hexometer وجود دارند. که می توانید با جستجو موارد بیشتری را نیز بیابید.

در پایان بر اساس آنچه که بیان نمودیم، زبان طراحی یک وب سایت ابزار شما برای برقراری ارتباط موثر در فضای مجازی است. لذا انتخاب آن وابسته به یک مولف کلی تر است.  و آن این است که کدام ابزار، قابلیت بیشتری برای تفهیم هدف شما، به مخاطب دارد. چرا که همانطور که گفتیم اهمیت زبان از جهت ارتباط با مخاطب است.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.

مشاوره رایگان تلفنی