استراتژی محتوا

اگر به دنبال رسیدن به موفقیت در کسب و کار دیجیتال خود هستید باید به اصول مختلف آن پایبند باشید. یکی از اصول مهم در این زمینه، داشتن استراتژی محتوا است. با داشتن استراتژی محتوایی می توانید محبوبیت خوبی نزد موتورهای جستجو، مخاطبان و ... کسب نمایید. برای آن که بتوانید یک استراتژیست محتوای عالی را انتخاب کنید باید ابتدا با مفاهیم این حوزه آشنا شوید. پس با ما همراه شوید تا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.

استراتژی محتوا
تعریف استراتژی محتوا

تعریف استراتژی محتوا به زبان ساده

برای آن که بتوان محتوای مناسب با هر کسب و کاری را تولید کرد باید از یک سری اصول و راهنمایی ها پیروی نمود. به این اصول و راهنمایی های مهم در زمینه تولید محتوا، استراتژی محتوا می گویند. تولید محتوای عالی، مهم است اما اگر طبق استراتژی صحیح تولید و منتشر نشود، نتیجه رضایت بخشی به دست نمی آید. ما در مجموعه دیجیتال مارکتینگ رسام با اطلاع از تمامی نکات مهم در این زمینه و اطلاع از مراحل استراتژی محتوایی، می دانیم که دقیقا چه روشی مناسب کسب و کار شما است و از چه طریق می توانیم به رونق و توسعه کسب و کار شما کمک کنیم.

پس در صورتی که صاحب کسب و کار دیجیتال هستید، می توانید تدوین استراتژی محتوای خود را به ما بسپارید.

مراحل تدوین استراتژی محتوایی کدام اند؟

شما برای کسب و کار خود نیاز به تدوین استراتژی محتوایی دارید. با سفارش استراتژی محتوا، ما در رسام تمامی مراحل را به ترتیب و یکی پس از دیگری اجرا می کنیم تا به برنامه ریزی دقیقی در این زمینه دست پیدا کنید.

هدف گذاری خیلی مهم است. برای شروع به کار، ابتدا باید بدانید که دقیقا هدف شما از کسب و کارتان چیست؟ در صورتی که ندانید چه هدفی دارید و چه کاری می خواهید انجام دهید، نمی توانید به خوبی برنامه ریزی کنید. ما به شما کمک می کنیم تا راحت تر و دقیق تر هدف گذاری کنی تا با داشتن یک هدف دقیق، تمامی فعالیت های خود را بر محور آن شکل بدهید و راحت تر به مقصد برسید.
حتما شنیده اید که برای رسیدن به وضعیت مطلوب، ابتدا باید وضعیت فعلی را شناخت. شما نیاز دارید وضعیت فعلی کسب و کار خود را بررسی نمایید. ما با بررسی درآمد، توجه به نیاز مخاطبان و انتظار آن ها از محصولات شما، بررسی عملکرد تیم فروش شما و … به اطلاعات خوبی درباره تجارت شما دست پیدا می کنیم. همچنین اگر وبسایت دارید آن را با کمک ابزار های تحلیلگر، بررسی و ارزیابی می کنیم؛ همچنین شما باید رقبایتان را بررسی کنید. ما با توجه به محتوای تولید شده توسط رقبایتان، عوامل موثر در موفقیت یا شکست شان را ارزیابی می کنیم. این نکات می تواند تاثیر زیادی در موفقیت تجارت شما داشته باشد.
شما باید بدانید که در حوزه کسب و کار شما، چه کلمات کلیدی مهم هستند. به همین دلیل ما در این زمینه به نوع کسب و کار، مخاطبان هدف، روح و شخصیت تجارتتان و … توجه ویژه ای خواهیم داشت زیرا تمامی این موارد در تدوین استراتژی محتوا نقش مهمی ایفا می کنند و توجه به این مسئله حتما مد نظر متخصصان ما قرار دارد.
تمامی فعالیت های شما برای کسب رضایت بیشتر توسط مشتریان است. بررسی رفتار مشتریان و یافتن سلایق آن ها نکته بسیار مهمی است. ما می توانیم با معیارهای دقیق، به تحلیل و بررسی مشتریان شما بپردازیم تا مطابق آن بتوانید علمکرد بهتری داشته باشید و درآمدتان را افزایش دهید.
اکنون که توانستید به اطلاعات خوبی دست پیدا کنید، زمان تحلیل آن ها و برنامه ریزی است. پس با مشورت متخصصان ما، استراتژی محتوایی خود را تدوین نمایید. به دست آوردن تمامی این اطلاعات و تحلیل و بررسی آن ها، نیاز به داشتن دانش و تخصص لازم است. ما با تخصص و تجربه ای که به دست آورده ایم می توانیم به شما کمک کنیم اطلاعات را با دقت بیشتری کسب کنید تا بتوانید مطابق آن، دست به برنامه ریزی دقیق تری بزنید.

GROW YOUR BUSINESS

وبسایت خود را به جهان عرضه کنید!

داشتن استراتژی محتوا چه اهمیتی دارد؟

فرض کنید شما مدتی یک بار، به موضوع جذابی برخورد می کنید و سعی می کنید درباره آن تولید محتوا کنید. در این صورت، توجه به شخصیت و سلیقه مخاطبان برای شما اهمیتی ندارد، توجه به ساعت های پر بازدید برای انتشار محتوا را جدی نمی گیرید و … با این حال چگونه انتظار دارید که به موفقیت برسید؟ ما با یک برنامه ریزی دقیق محتوای مختلف، متنوع و جذاب و بر اساس سلیقه و نیاز مخاطبان هدف شما تولید می کنیم. همچنین از ساعاتی که مخاطبان هدف شما فعالیت بیشتری در فضای اینترنت دارند اطلاع پیدا می کنیم و در آن ساعات به انتشار محتوا می پردازیم.

به همین دلیل است که می گوییم شما برای رسیدن به موفقیت در کسب و کارتان نیاز دارید یک استراتژی محتوایی دقیق تدوین کنید. این کار، تخصص ما است. ما می توانیم به رونق و توسعه تجارت شما کمک کنیم. تخصص ما راهنمایی و همراهی شما تا رسیدن به قله موفقیت شماست.

اهمیت داشتن استراتژی محتوا

خدمات دیجیتال مارکتینگ رسام پلاس

طراحی سایت یا Web Design به همه فرآیند هایی از جمله طراحی صفحه، تولید محتوا، طراحی گرافیک، رعایت اصول سئو و … که برای ساخت یک وبسایت انجام می شود، می گویند. طراحی وب، انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع کسب و کار، انتخاب می شود.

۳ نوع مهم استراتژی محتوا

استراتژی محتوا مانند خیلی از موضوعات دیگر، دارای انواعی است. در ادامه به ۳ نوع پر اهمیت آن می پردازیم.

محتوای سریالی

یکی از انواع تدوین استراتژی محتوا، تولید محتوای سریالی می باشد. در این روش ما در زمینه حوزه کاری شما یک موضوع مهم و بزرگ را انتخاب می کنیم و بر اساس آن، محتواهایی در چند قسمت تولید می کنیم. در این روش می توانیم حس کنجکاوی مخاطبان را برانگیزیم و آن ها را به پیگیری ادامه مطالب تشویق نماییم. برای محتواهای آموزشی، این روش مفید و کاربردی است. متخصصان ما با توجه به نوع فعالیت شما به بهترین وجه می توانند محتوای سریالی برای شما تولید کنند.

محتوای چندگانه و جذاب

یکی دیگر از انواع تدوین استراتژی محتوا، تولید محتوای چندگانه و جذاب است. شما باید بتوانید کاری کنید در این بازار پر رقابت، جزء بهترین ها باشید. به همین دلیل است که ما برای تولید محتوا فقط به محتوای متنی تکیه نمی کنیم و از تصویر، ویدئو، پادکست و … نیز استفاده می کنیم. توجه داشته باشید که محتواهای بصری به جذابیت بالای محتواهای بصری برای مخاطب نیز توجه داریم. توجه به تمامی این نکات، در تیم تخصصی ما در نهایت دقت اتفاق می افتد. تولید محتواهای چندگانه و جذاب خود را به ما بسپارید.

به کاربردن قانون میکرو ثانیه

دنیای امروز، دنیای سرعت است و افراد به دنبال راهی هستند که سریع تر به جوابشان برسند. به همین دلیل ما نیز کمک می کنیم سرعت وبسایت خود را بالا ببرید، در یک ویدئوی کوتاه، خیلی خلاصه، جذاب و کاربردی مخاطبان را با کسب و کارتان آشنا کنیم. زیرا در صورتی که مخاطبان شما نتوانند در زمان کم به پاسخ مورد نظرشان برسند، از وبسایت شما خارج می شوند. ما به تمامی این جزئیات توجه داریم و از روش تدوین استراتژی محتوای مناسب برای تجارت شما استفاده می کنیم.

تولید و استراتژی محتوا

در دنیای دیجیتال که اکثر کسب و کار ها به دنبال دیجیتال مارکتینگ هستند تولید و استراتژی محتوا اهمیت زیادی پیدا کرده است این مسئله نشان می دهد باید اطلاعات خود را بروز رسانی کرد تا در این زمینه از سایر رقبا عقب نماند و بتوان به پیشرفت های لازم دست پیدا کرد. اگر می خواهید بدانید که تولید محتوا یعنی چه، استراتژی محتوا چه معنایی دارد و اهمیت آن ها در کسب و کار چیست، ادامه مطالب را در این مقاله دنبال کنید.

تولید محتوا به چه معناست؟

قبل از آن که وارد بحث شویم ابتدا باید بدانیم که معنای تولید محتوا چیست. به فرآیند تولید ایده های موضوعی به صورتی که برای مخاطب جذاب باشد، تولید محتوا می گویند. می توان محتوا را به صورت متن، تصویر، ویدئو، وبلاگ، اینفوگرافیک و … تولید کرد. به عبارت دیگر محتوای دیجیتال، شکلی از اطلاعات است که ساختار مشخصی دارد، مخاطب می تواند آن را درک کند و قابل ویرایش است و برای انتقال، ذخیره سازی و استفاده از آن باید از زیر ساخت دیجیتال استفاده نمود.

تولید محتوا بر کسب و کار تاثیر زیادی دارد.

قسمت زیادی از لحظات روزانه ما به استفاده از محتوا مربوط می شود. در شبکه های اجتماعی، تلویزیون، رسانه های مختلف و … همه روزه ما از محتوای متنوعی استفاده می کنیم. محتوا آگاهی های لازم را به ما می دهد، ما را سرگرم می کند، در تصمیم گیری ها کمک مان می کند، جواب سوالاتمان را می دهد و …

شما به عنوان صاحب یک کسب و کار با استفاده از محتوا می توانید مخاطب را به سمت خود جذب کنید. با سرگرم کردن او می توانید بازدیدکننده جدید به سایت خود دعوت کنید. در نتیجه می توانید مخاطب را به مشتری تبدیل کرده و درآمدتان را افزایش دهید. اگر به دنبال کسب همین نتیجه هستید، باید محتوایی مفید، جذاب، خلاقانه و … تولید کنید به همین دلیل باید به نیاز مخاطبان خود توجه داشته باشید و بر اساس آن، محتوای مناسب تولید کنید. پس فرصت را از دست ندهید و هر چه سریع تر به دنبال تولید کردن محتوای جذاب بروید.

معنای دقیق استراتژی محتوا

استراتژی محتوا یعنی مشخص کردن یک برنامه کامل و دقیق بر اساس اهداف هر کسب و کار. برای آن که بدانید استراتژی محتوا یعنی چه بهتر است بدانید چه کارهایی در آن انجام می شود.

در استراتژی محتوا فعالیت های زیر انجام می شود:

  • هدف گذاری به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت
  • توصیف برند شامل بیان هویت برند، ارزش های برند، ماموریت برند، چشم انداز برند و …
  • بیان و توضیح محصولات و خدمات شرکت
  • بررسی و شناخت دقیق مشتریان و مخاطبان
  • بررسی و تحلیل رقبا
  • تحقیق درباره کلید واژه هایی که مخاطبان به دنبال آن هستند.
  • نقشه سفر مشتریان
  • راهنمای نوشتن محتوا شامل مشخص کردن لحن، ساختار، سئو، رنگ و …
  • نحوه گسترش و توزیع محتوا
  • تعیین تقویم محتوا تا موضوع هر محتوا، تیتر، تاریخ انتشار و … محتوا مشخص شود.
  • بررسی شاخص های عملکرد

قبل از آن که محتوا تولید شود، تمامی این قسمت ها باید مشخص شوند و در قالب فایل اکسل، جدول، متن و … نوشته شوند. استراتژی مانند یک نقشه راه است که در ابتدای کار نوشته می شود و در طول مسیر باید به آن رجوع شود یعنی راه باید به صورتی طی شود که از این مسیر مشخص شده، منحرف نشویم. در صورتی که در گزارش های کوتاه مدت یا بلند مدت به این نتیجه رسیدیم که به اهداف مورد نظرمان نرسیدیم، آن وقت باید به فکر اصلاح استراتژی باشیم.

داشتن استراتژی محتوا تاثیری در کسب و کار ندارد.

شاید با خود فکر کنید که چه ضرورتی دارد که از قبل برنامه ریزی کنیم که محتوای ما چگونه باشد. برای آن اهمیت موضوع را بهتر درک کنید مثالی می زنیم. فرض کنید شما هر روز صبح که از خواب بیدار می شوید دائم به این فکر می کنید که برای صبحانه، ناهار و شام چه غذایی تهیه کنید. فکر کردن به این که چی بپزید زمان بر است تازه بعد از آن که فهمیدید چه غذایی درست کنید باید زمان بگذارید تا آن را تهیه کنید. اما اگر از قبل می دانستید که برای هر وعده غذایی باید چه غذایی بپزید، از قبل مواد اولیه آن را تهیه می کردید و زمان کمتری صرف غذا پختن می کردید.

داشتن استراتژی محتوا نیز همین طور است اگر از قبل بدانید که چه کارهایی برای تولید محتوا باید انجام بدهید مسیری که باید طی کنید را می دانید در نتیجه زمان کمتری صرف تولید محتوا می کنید و به تدریج می توانید به اهداف مورد نظرتان دست پیدا کنید. داشتن استراتژی محتوا مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

۷ مزیت تهیه استراتژی محتوا

  • تولید محتوا در زمان کمتر یعنی با سرعت و کیفیت بالاتر
  • تولید محتوا مطابق با اهداف مورد نظر
  • افزایش درصد رسیدن به موفقیت
  • بهبود سئوسایت
  • پیشی گرفتن از رقبا با تولید محتوای عالی
  • کاهش هزینه و زمان برای آموزش کارکنان
  • یکپارچه شدن محتوا

۱۴ مرحله تدوین استراتژی محتوا چیست؟

اکنون که به ضرورت داشتن استراتژی محتوا پی برده اید و تصمیم به تدوین آن گرفته اید، باید مراحلی که در ادامه ذکر می کنیم را با دقت طی کنید تا بتوانید به نتیجه دلخواه برسید.

۱- هدفتان را مشخص نمایید.

مهم ترین بخش در بازاریابی محتوا و تدوین استراتژی محتوا، این است که هدفتان را مشخص نمایید. با تعیین یک هدف مشخص، می توانید راحت تر به پیش بروید. با مشخص کردن هدف می توانید بر اساس مخاطب، محتوای مرتبط تولید کنید و بر تعداد مشتریان خود اضافه نمایید.

 ۲- کسب و کارتان را بررسی کنید.

یک بار با دقت کسب و کارتان را بررسی کنید تا متوجه شوید در کجای مسیر قرار دارید، برای رسیدن به نتیجه می توانید تا چه میزان هزینه کنید، درآمدتان چقدر است و از چه قسمت هایی بیشترین درآمد را دارید. ویژگی های محصول پر فروش تان را بررسی کنید. بررسی های لازم را درباره تیم بازاریابی انجام دهید.

 ۳- فرآیند فعلی تولید و بازاریابی محتوا در شرکت تان را بررسی کنید.

بررسی کنید تا کنون چه محتواهایی را منتشر کرده اید، تیم تولید محتوایتان در چه وضعیتی است، کیفیت محتواهای تولید شده تا الان چگونه است، بک لینک ها را بررسی کنید. می توانید از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول برای بررسی دقیق تر محتواهایتان استفاده نمایید.

 ۴- مشخص کردن کانال های انتشار محتوا

باید مشخص کنید که می خواهید محتوا ها را از چه کانالی منتشر نمایید. وبسایت خودتان، سایر سایت ها، لینکدین، اینستاگرام، پیامک، ایمیل و … راه های انتشار محتوا هستند. شما می توانید با توجه به نوع کسب و کارتان، چند کانال برای انتشار محتوا ها به صورت منظم، انتخاب نمایید.

۵- مرتبط کردن هویت برند و محتوا

هر برندی باید هویت خود را داشته باشد. پس ابتدا هویت برندتان را مشخص کنید و از این پس، آن را در محتواهایی که تولید می کنید اعمال نمایید.

۶- انتخاب کلمات کلیدی مناسب

یکی از مهم ترین قسمت ها در تدوین استراتژی محتوا انتخاب کلمات کلیدی مناسب است. شما باید به سوالات مخاطبان در رابطه با موضوع مورد نظر بدانید. این که درباره این موضوع، مخاطبان از چه کلماتی استفاده می کنند خیلی مهم است. برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب می توانید از پیشنهادات گوگل، سرچ کنسول، گوگل ترند و … کمک بگیرید.

 ۷- تحلیل و بررسی رقبا

به صورت مرتب و همیشگی باید رقبایتان را شناسایی و بررسی کنید. حتی رقبایی که در حال رشد هستند را شناسایی کنید. با سرچ کلمات کلیدی می توانید رقبایتان را پیدا کنید. نقاط قوت و ضعف آن ها، محتواهایی که تولید کرده اند، کلمات کلیدی که استفاده کرده اند و … را مشخص کنید.

 ۸- بررسی مشتریان

شما باید شخصیت، سلیقه ها، نیازها، اهداف و … مشتریان خود را به خوبی بدانید. به میزان تحصیلات، سن، جنسیت، علایق و … مشتریان تان توجه زیادی داشته باشید.

 ۹- بررسی نتایج به دست آمده

بعد از آن که به اطلاعات لازم دست پیدا کردید، باید آن را تحلیل و بررسی نمایید تا بتوانید بهترین استفاده را در مسیر خود داشته باشید.

 ۱۰- تهیه کردن قیف بازاریابی محتوا

اکنون که به اطلاعات مهمی رسیدید باید سعی کنید قیف بازاریابی محتوا تهیه کنید. این قیف شامل اطلاعات زیر است:

آگاهی: محتواهایی که در این قسمت قرار می گیرند برای مخاطبانی تولید می شوند که نسبت به کسب و کار شما آگاهی ندارند و با کمک این محتواها می خواهید آن ها را به سمت خود جذب کنید. در این بخش بهتر است درباره موضوعات عمومی محتوا تولید کنید مثلا اگر تولیدی مبل دارید می توانید موضوعاتی درباره دکوراسیون منزل و … تهیه نمایید.

محرک: مخاطبان در این قسمت اطلاعاتی درباره کار شما دارند اما می خواهند بداند کار شما چه نیازی از آن ها را برطرف می کند. در نتیجه شما باید در اینجا مخاطب را به خرید کردن ترغیب نمایید.

جستجو: مخاطبان در این بخش به دنبال جستجو بیشتر هستند. محتواهایی که در این بخش قرار می گیرند جنبه آموزشی دارند در نتیجه باید نکات مثبت و منفی محصولات خود را در این جا بیاورید.

توجه: مخاطبان در این قسمت، می خواهند خرید کنند اما نمی دانند از کدام برند خرید خود را انجام دهند. در اینجا باید مزایای محصولات و خدمات خود را با جزئیات بیشتر بیان کنید.

خرید: در این قسمت مخاطبان تصمیم به خرید از شرکت شما را دارند. در این جا اطلاعات و ویژگی های محصولات خود را بیان کنید قسمت پیشنهادات و نقد کاربران را باز بگذارید و تصاویر زیادی از کالاها قرار دهید.

ماندگاری: بعد از خرید کردن مشتری، باید کاری کنید که او به مشتری دائمی شما تبدیل شود. اینگونه بدون آن که هزینه ای برای تبلیغات کرده باشید، مشتری های خود را خواهید داشت.

 ۱۱-تعیین بودجه

اکنون با توجه به مشتریان، هدفتان، میزان درآمد شرکت باید برای بازاریابی محتوا بودجه ای تعیین کنید زیرا نیاز به تیم متخصص دارید، باید تبلیغات مختلف متنی و … داشته باشید و کارهایی از این دست که در بازاریابی محتوا لازم است، انجام دهید.

 ۱۲-تدوین تقویم محتوا

بعد از تدوین استراتژی محتوا باید تقویم محتوا تدوین نمایید. در این جا باید موضوعات را مشخص کنید، کلمات کلیدی، تیترها، تعداد کلمات، تصاویر و … در هر متنی مشخص شود. با این کار، همه چیز به صورت منظم به پیش می رود.

۱۳-تولید محتوای جذاب

در این مرحله باید سعی کنید محتوایی جذاب، کاربر پسند، ساده و قابل فهم، هدفمند و کاربردی تولید نمایید. از قدرت تصاویر، ویدئو و پادکست غافل نمانید.

 ۱۴-بررسی شاخص های عملکرد

به صورت منظم مثلا هفته ای یکبار شاخص های عملکرد kpi  را بررسی نمایید. با این کار می توانید بفهمید تا چه حد کارتان صحیح انجام شده است. تعداد لایک ها، کامنت ها، دنبال کننده ها، اشتراک گذاری یک صفحه، رتبه کلمات کلیدی و … در این جا بررسی می شود.

حالا با توجه به اهمیت موضوع، بهتر است هر چه سریع تر به دنبال تدوین استراتژی محتوا باشید تا با سرعت بیشتری به اهدافتان دست پیدا کنید و برای اینکه بتوانید بی نقص در این حوزه عمل کنید می توانید با ما در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید

همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید!

تماس با ما

"*" indicates required fields

خدمات پشتیبانی

مشاوره رایگان تلفنی