اسکیما چیست و چگونه با آن سایتمان را نشانه گذاری کنیم؟

خانه    بلاگ      اسکیما چیست و چگونه با آن سایتمان را نشانه گذاری کنیم؟
اسکیما چیست

زمانی که شما وارد یک محله جدید می شوید سعی می کنید علائم و نشانه ها را به ذهن بسپارید تا آن جا را بتوانید سریع تر شناسایی کنید. گوگل نیز سعی می کند همین کار را انجام دهد یعنی از روی علائم و نشانه های موجود در یک سایت، آن را شناسایی می کند. شما با استفاده از نشانه گذاری اسکیما در این کار به گوگل کمک می کنید. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره اسکیما کسب کنید حتما ادامه مطالب را دنبال نمایید.

نشانه گذاری اسکیما چیست؟

در صورتی که با سئو آشنایی داشته باشید می دانید که در سئوی داخلی کارهایی مانند تگ عنوان، بهینه سازی کلمات کلیدی، ساختار متن و … از اهمیت زیادی برخوردار هستند. یکی دیگر از قسمت های سئوی داخلی، نشانه گذاری اسکیما یا Schema Markup است. نشانه گذاری اسکیما کمک می کند تا موتورهای جستجو بتوانند اطلاعات بیشتری درباره محتوای یک صفحه به دست آورند. در واقع به کار نشانه گذاری صفحات مختلف یک سایت برای موتور های جستجو از جمله گوگل، یاهو و بینگ، نشانه گذاری اسکیما یا شِما گفته می شود. به عنوان مثال شما می توانید به گوگل این اطلاعات را بدهید که در این صفحه درباره کتاب x  به نویسندگی y، اطلاعاتی وجود دارد.

اهمیت استفاده از کد های اسکیما

زمانی که شما هر چیزی را در موتور جستجو سرچ می کنید مثلا نام یک فیلم، سایت هایی که این فیلم را ارائه می دهند و یا این که اطلاعاتی درباره این فیلم به مخاطب ارائه می دهند، در لیست نتایج جستجو آورده می شوند. در نتیجه احتمال این که کاربر بر روی سایت شما کلیک کند بالا می رود و با این کار کاربران زیادی از سایت شما دیدن خواهند کرد که باعث افزایش امتیاز سایت شما خواهد شد.

اسکیما در چه قسمت هایی از سایت استفاده می شود؟

موتورهای جستجو سعی در شناسایی داده های زیر که با کم قوانین اسکیما نشانه گذاری شده اند، می کنند:

  • تصاویر
  • نویسنده
  • آخرین ویرایش
  • تاریخ انتشار
  • فرمت صفحه به عنوان مثال blog
  • عنوان صفحه

این موارد را در همه وب سایت ها استفاده کرد. در صورت تمایل برای بیشتر کردن لیست خود می توانید سری به سایت Schema.org بزنید. در این سایت می توانید با اطلاعات کاملی از آیتم های نشانه گذاری آشنا شوید و از این طریق زبانی قابل فهم را برای موتور های جستجو ارائه بدهید. در واقع موتورهای جستجو مطابق این آیتم های تعریف شده که در این سایت وجود دارند ساختار آن ها را بررسی می کنند و از این طریق وبسایت ها را رتبه بندی می نمایند.

چگونه با اسکیما سایتمان را نشانه گذاری کنیم؟

روش های مختلفی وجود دارد که شما می توانید به کمک آن ها سایت خود را با کد های اسکیما نشانه گذاری نمایید. در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

نشانه گذاری با استفاده از میکرودیتا

میکرودیتاها اطلاعات کوچکی هستند که در هر قسمت از یک صفحه وبسایت وجود دارند و موضوع و نوع فعالیت آن قسمت را مشخص می کنند. هر میکرودیتا سه تگ دارد که با آن ها می توان یک کد اسکیما نوشت. به همین دلیل کدهای میکرودیتا در سئو اهمیت زیادی دارند.

نحوه نشانه گذاری با میکرودیتا

سه تگ میکرودیتا که قبلا اشاره کردیم عبارتند از: itemscope، itemtype، itemprop . هر کدام از این تگ ها دلالت بر موضوع خاصی دارند. به عنوان مثال اگر بخواهیم یک مقاله درباره معرفی کتاب را با استفاده از روش میکرودیتا نشانه گذاری کنیم، باید طبق مراحل زیر پیش برویم:

اول باید در تگ div مشخصات کتاب را بنویسید.

نویسنده: کورش اسدی
داستان کوتاه </ span>

سپس در تگی که در مرحله قبل ساختید باید میکرودیتا استفاده نمایید. در این جا itemtype موضوع تگ را مشخص می کند و itemscope حوزه آن را تعیین می کند. طبق مثالی که زدیم، Book عنوان حوزه و موضوع اصلی ما می باشد.

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/Book”>

<h1>باغ ملّی</h1>

<span>نویسنده : کورش اسدی</span>

<span>داستان کوتاه</span>

</div>

اکنون جزئیات به صورت کامل آورده می شود. توجه داشته باشید که تگ itemprop کد را تکمیل کرده و در درک موضوع کمک می کند. در این جا از سه itemprop استفاده شده که عبارتند از نام کتاب، نام نویسنده و ژانر ادبی.

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/Book”>

<h1 itemprop=”name”>باغ ملّی</h1>

<span>نویسنده: <span itemprop=”author “> کورش اسدی</span></span>

<span itemprop=”Genre”>داستان کوتاه</span>

</div>

حالا کد اسکیمای شما آماده شده است  می توانید آن را بعد از تگ <head>  در سایت خود بیاورید.

نشانه گذاری با استفاده از اسکریپت JSON-LD

JSON-LD هم مانند میکرودیتا است و به اطلاعات مرتبط که در دنیای وب وجود دارد ساختار می دهد و با این کار، موتورهای جستجو محتوای سایت شما را بهتر درک خواهند کرد و در آخر در کنار رعایت سایر موارد، رتبه خوبی را کسب خواهید کرد.

نحوه نشانه گذاری با JSON-LD

برای این کار یا می توانید خودتان برنامه نویسی کنید و یا این که از ابزارهای رایگان کمک بگیرید.

  • در صورتی که با برنامه نویسی آشنایی ندارید ابتدا وارد سایت com شوید و از ابزار JSON-LD schema generator tool استفاده نمایید. با کمک این ابزار می توانید با انتخاب موضوع مورد نظرتان از بین موضوعات موجود، تگ هایی را تعریف نمایید. سپس فیلدهای مشخص شده را پر کنید تا اطلاعات لازم را در اختیار ابزار قرار دهید.
  • در این مرحله باید موضوع و زیرشاخه آن را انتخاب نمایید.
  • اکنون باید اطلاعات لازم درباره زیرشاخه انتخابی را به ابزار بدهید به همین دلیل باید فیلدها را پر کنید.
  • حالا در کادری که وجود دارد باید کد JSON-LD را بسازید. این کد ها را باید با تگ <script> بسازید.

<script type=”application/ld+json”>

این عبارت به این معناست که کد جاوااسکریپت JSON-LD می باشد.

“@contex”: “http://schema.org/”,

در این عبارت همیشه contex ثابت می باشد و یعنی برای نشانه گذاری از سایت schema.org استفاده شده است.

درمقابل type باید نوع موضوع خود را مشخص کنی مثلا فیلم، بازیگر، خواننده و … می توانید در سایت زیر با لیست کامل داده ها آشنا شوید. https://schema.org/docs/full.html

نکته: ویرگول هایی که مشاهده می کنید به این معناست که عملیات تجزیه کد همچنان ادامه دارد پس تا پایان کار باید ویرگول ها را بگذارید. با ابزار مورد نظر تمامی نکات رعایت می شود پس نگران نباشید.

اکنون کد را تست و کپی نمایید. حالا که کد های شما ساخته شدند می توانید با کلیک بر روی TEST MARKUP آن را تست نمایید سپس کد ها را کپی کرده و در سایت خود قرار دهید.

باید کدهای JSON-LD را در جای مناسب خود قرار دهید و برای این کار از پلاگین استفاده کنید و یا این که از ابزار Google Tag Manager استفاده کرده و تگ هایی را که ساختید در آن قرار دهید.

در این مقاله شما را با دو روش نشانه گذاری اسکیما آشنا کردیم. شما می توانید از هر روشی که خواستید سایت خود را نشانه گذاری نمایی

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.

مشاوره رایگان تلفنی